
Raf sistemleri yaşam alanları ve çalışma alanlarında bir düzenin oluşturulmasında en büyük yardımcı ürünlerden birisidir. Tuzla Raf Sistemleri olarak ofis, ev, atölye, depo ve mağazalarda kullanılmak üzere çeşitli raf sistemleri imal ediyoruz. Raf sistemleri parçalar şeklinde imal edildiği için her alana uygun şekilde montaj yapılabilme özelliğine sahiptir. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda raf sistemi kurulmak istenilen alanların ölçülerine uygun olarak raf tasarımları yapıyoruz.
Raf Sistemi Çeşitleri
Raf sistemleri kurulmak istenilen alan kullanım amacına çeşitlere ayrılmaktadır.
Tuzla Raf Sistemleri tarafından geliştirilen ve imal edilen raf sistemlerinden bazıları şöyledir;
- Cıvatalı çelik raf sistemi,
- Ağır yük raf sistemi,
- Hafif yük raf sistemi,
- Paslanmaz raf sistemi
- Dolap Sistemleri
- Çalışma tezgâhları
Her alanda kullanılabilecek özel ölçülerde raf sistemi seçeneklerimiz bulunmaktadır. Raf sistemleri bir alanda bulunan ürünlerin düzenli bir şekilde yerleştirilmesine yardımcı olmaktadır.
Raf Sistemleri Kullanım Alanları
Raf sistemleri depo düzenleme, arşiv, mağaza satış alanları, marketler gibi kamu ve özel sektör işletmelerinin düzenlemek istedikleri alanlarda kullanılmaktadır. Yaşam alanlarında ise kiler, fazla eşyaların konulacağı depolar ve kapalı garajlarda lastik, alet ve edevat düzenleyici olarak raf sistemleri kullanılmaktadır.
Raf sistemleri kurulan her yerde belirli bir yerleşim düzeninin oluşturulması oldukça basit hale gelmektedir. Bu sebeple raf sistemlerin kullanım alanı da sağladığı bu avantaj sebebiyle oldukça geniştir. Hareketli raf sistemleri mutfak, tamirhane ve hizmet sunum servisi yapılan alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Raf Sistemleri Nasıl Kurulur?
Raf sisteminin çeşidine göre kurulum yöntemleri değişmektedir. Cıvatalı raf sistemleri özel kıvrımlara sahip sac rafların profillere tutturulması için delinen deliklerden cıvata ile bağlanmasıyla kurulmaktadır. Ağır yük raf sistemleri adından da anlaşılacağı üzere ağır ürünlerin depolanması için sanayi üretimi yapılan yerlerin depolarında kullanılmaktadır. Ağır yük raf sistemlerinin profil ve sac kalınlığı yüksek olduğu için çok ağır ürünlerin paletlerle yerleşmesini sağlayarak önemli bir depo alanı oluşturulmasını sağlamaktadır.
Hafif yük raf sistemleri ise ağır yük raf sistemine göre daha ince sac kalınlığı ve profil yapısına sahiptir. Kâğıt, plastik, ağaç ürünleri ve marketlerin satış alanları gibi yerlerde tercih edilmektedir. Paslanmaz raf sistemleri su, rutubet ve nemli ortamlarda uzun süre kullanım için kurulan raf sistemleridir. Paslanmaz raf sisteminde kullanılan metaller özel işlemlerden geçirilerek paslanması önlenmektedir.
Dolap şeklinde uygulanan raf sistemlerinde soyunma dolapları, dosya dolapları ve kartoteks dolapları şeklinde kapaklı olarak üretilmektedir. Çalışma tezgâhları ise daha çok mutfak, tamirhane ve servisler için isteğe göre belirlenen katlı şekilde imal edilmektedir. Raf sistemlerinin genel olarak kurulumları kolaydır. Raf sisteminin çeşidine ve kurulum alanına göre belirli bir yere sabitlenmesi de gerekebilmektedir. Raf sistemlerinin daha dayanıklı olması için zemine sabitlenerek kurulum yapılması yeterli olacaktır.