Raf Sistemleri Nedir?
İşletmelerin iç tasarımında ve depolarda düzeni sağlamak için kullanılan sistemdir. Kullanılacak mekâna göre Metal, plastik veya ahşap gibi farklı materyallerden üretilebilir. Ürüne özel tasarımlar yapılabilir. Züccaciye Rafları bu sistemlere örnek olarak verilir.
Züccaciye Rafı Çeşitleri Nelerdir?
- Gondol ünitesi ve orta reyon rafları: Süpermarket ve kırtasiyelerde sıkça tercih edilen raf sistemidir.
- Duvar rafları: Tamamen duvara bağlantılıdır. Standart olarak 2,00 metre, 2,50 metre ve 3,00 metre olarak üretilmektedir. Züccaciye, kırtasiye, hırdavat gibi yerlerde tercih edilir.
- Manav rafları: Diğer modellere göre daha fazla ürün almaktadır. Raflara ayna monte edilmektedir.
- Delikli hırdavat reyonu: Askılı ürünlerin gösterilmesi için kullanılır.
- Ağır yük çelik raf sistemleri: Ağır eşyaların taşınmasında kullanılır. Ağırlık taşıma kapasiteleri ürüne göre değişir. Ürünün ayak derinliği standart paletlere göre 105 cm’ dir. Lacivert renktedir. Traversler ise göz alıcı renktedir.
- Hafif yük taşıma rafları: Genellikle günlük kullanılan malzemeler için tercih edilir. Züccaciye rafları bu alan için uygundur.
- Market Reyonları: Mekânın özelliklerine göre taşınabilir ya da sabit şekilde yapılmaktadır.
- Depo rafları: Depolarda ürünün nitelik ve niceliğine göre tercih seçenekleri bulunur. Bu raflarda ürünün yüksekliği ve genişliği hesap edilir.
- Palet Raflar: Yüksek hacim ve ağırlığa sahip ürünlerin depolanabilmesini sağlamaktadır. Araçla depolama yapılmasında kolaylık sağlamaktadır.
- Endüstriyel raflar: Depolarda en çok tercih edilen sistemdir. Ürünlerin birbirinden ayrı yerlerde saklanmasını sağlar.
Züccaciye rafları Nerelerde kullanılır?
Yerden tasarruf etmek istenilen her mekânda, işletmede kullanılabilmektedir. Genellikle kırtasiye, kütüphane, depo, market, alışveriş merkezi, mutfak ve evler ön plana çıkan kullanım alanlarıdır.
Neden Kullanılmalı?
İşletmelerin çoğunda müşteriye daha fazla ürün sunmak için bu raf sistemlerine ihtiyaç vardır. Hem geniş ürün yelpazesi sunar hem de ürünlerin düzenlenmesini kolaylaştırır. Mekanların estetik görünümlerinin de tamamlanması için de bu tasarımlara ihtiyaç vardır. Örneğin elinizde değişik renk ve modelde çay bardakları var. Bunları, uygun olan Züccaciye Rafları ile daha şık bir hale getirebiliriz. Bunun hem satıcıya hem de müşteriye faydaları bulunmaktadır. Satıcı malını pazarlama kolaylığı bulurken; müşteri ise aradığı ürünü rahatlıkla bulabilmektedir.
Züccaciye raflarının Avantajları Nelerdir?
- Dar alanlarda, mekândan maksimum oranda kullanım sağlar.
- Mekânın düzenli olmasını ve aranılan ürünlerin kolay bulunmasını sağlar.
- Tükenen ürün takibini kolaylaştırır.
- Ürünlerin çeşitliliğini gösterme imkânı verir.
- Şık ve gösterişli bir tasarım sunar .