Butik Mağazası Açmak için 15 Adım
Butik açmak, büyük tutku duydukları bir alanda kendi ayakları üzerinde durmak ve iş sahibi olmanın özgürlüğünü ve sevincini yaşamak isteyen birçok kadın için bir hayal.
Bir butik, pazarın belirli bir bölümüne giysi / kumaş / aksesuar ve diğer ürünleri satan küçük bir perakende mağazasıdır. Başlaması kolaydır, tek bir kişi tarafından bile kolayca yönetilebilir, başlamak için nispeten az miktarda sermaye gerektirir, sahibinin yaratıcılığını ve tutkusunu büyük ölçüde meşgul eder. Ve bunların hepsi, çoğu zaman, dahil olan herkes için başarılı ve zenginleştirici bir yaşama götürür.
Butik Giyim mağazası açmanın adımları
1. Başlamak istediğiniz butik mağaza türünüze karar verin
Temelde butikler için 3 tip yol vardır. Bunlar stok mallar ile mağaza satışı – konsinye butik satışı, düzenli alım ve perakende butik – butik franchise almak.
Bir konsinye butiği, diğer tasarımcılar veya üreticiler tarafından üretilen malları stoklayacak ve ürün satıldığında pay olarak bir yüzde alacaktır.
Konsinye modeli, envanter için başlangıç parasına ihtiyacınız olmadığı, ancak kar payının alış ve satıştan çok daha düşük olacağı anlamına gelir. Konsinye mağazaları bir hacim modelinde çalışır, bu da makul bir kar için çok fazla mal satmanız gerektiği anlamına gelir. Bu tür bir mağaza, mal satın almak için ilk yatırım paranız yoksa iyi bir seçenektir. Satmak için mağazanızdaki malları tutmaya hazır tasarımcılar veya fabrikalar aramanız gerekecek.
Kendi Markanızı Yaratın, Mağazanızı Açın!
Daha fazla kar elde edebilmek için toptancılarla bir ilişki geliştirmeli ve en iyi fiyatı almalısınız. Bu indirimi almak için aynı stilde paketler / büyük miktarlarda satın almanız gerekebilir (Minimum sipariş miktarı). Bu model ile konsinye butikten daha fazla para kazanacaksınız.
Butik Mağaza Franchise Alabilirsiniz (Yeni Girişimciler İçin Önerilmez)
Franchisee butik büyük marka adı altında faaliyet olacak ve münhasıran bu markayı satacak. Bir franchise ücreti (yıllık bir ücret gibi) sahip olacak olan marka ismi ve logosu vb. argümanları kullanmak için ana şirkete ödenen ve onların mallarını satmak için alınan bir izin ve imtiyaz hakkıdır.
Bu model, şirkete bir franchise ücreti vermeniz ve dekor vb. Açısından şirketin belirlediği kalite standartlarını sürdürmeniz gerekeceğinden çok fazla ilk yatırıma ihtiyaç duyar. Halihazırda geliştirilmiş marka bilinirliğinin, şirket reklamlarının vb. Avantajına sahipsiniz ve müşterileri ürünleri yeni bir alışveriş deneyimine başlıyormuş gibi satın almaya ikna etmek zorunda kalmayabilirsiniz.
Dördüncü tür bir butik, bir tekstil üretim atölyesinin perakende satış mağazası olabilir. Bu, diğer üçünden çok daha fazla başlangıç yatırımı içerecektir. Kumaş tedarik edecek, kıyafet üretecek ve sonra satacaksınız. Yani işçilik maliyeti, malzeme maliyeti ve üretim maliyeti, atölyeyi kurma maliyetinin yanı sıra. Başarılı olursanız, ödül daha da artacaktır.
2. Butik Mağazanın yerine ve hedefine karar verin! (İşletmenizin amacı)
Neden butiği açmak istediğinize ve ne sunacağınıza karar verin. Ayrıca şu anda neyin trend olduğunu ve pazara hitap eden renkleri bilmeniz gerekecektir.
Başından itibaren bir iş anlayışı geliştirin. Kar elde etmek ve kendinize daha iyi bir yaşam sağlamak için bu işin içindesiniz. Kâr olmadan hiçbir şey mümkün değildir. Bu yüzden her zaman kârı düşünün ve maliyetleri azaltın.
Öyleyse bir düşünün “Neden bir butik açmak istediğinizi? “.
Bazı kızlar bir butiğin vakit geçirmelerine yardımcı olacağını düşünüyor.
Tüm bu nedenler bir iş başlatmak yeterli ancak bir işte başarılı olmak için yeterli değil. Herhangi bir işi başarıya ulaştırmak için yakıcı bir arzuya ihtiyaç vardır.
Bir işi yürütmek için yeterli eğitime sahip olduğunuzdan emin olun. Bir işletmenin nasıl yönetileceğine dair genel bir eğitim önemli bir kısımdır ve bunu ilgili bilgiyi kitaplar okuyarak elde edebilirsiniz.
Eğitimde bir noktaya kadar yeterli olmayabilir. Başka uzmanlara da güvenmek zorundasınız. Bilgiye sahipseniz, kimse sizi kandıramaz. Sizin için her şeyle ilgilenecek nitelikli çalışanlar istihdam etseniz bile onlar çalışandır. Sahip olduğunuz bilgi, sizi ayakta tutacak ve iyi, bilinçli kararlar verebileceksiniz. İş yapmak zordur, uzmanlık ve destek gerektirir.
3. Satacağın ürünlere ve kime satacağına karar ver!
Her zaman bulunduğunuz bölgeye uygun bir müşteri profil hedefiniz olmalıdır.
Herkesi memnun etmek için dışarı çıkmamalısınız. Bir niş pazar bulmak butikler için en iyi yoldur; Amazon gibi bir bütçeniz olmadığı sürece tüm insanlara hizmet edemezsiniz.
Hedef pazara – satış yapacağınız müşterilere karar verin . O pazarda çözebileceğiniz bir sorun belirleyin. Müşterilerinizin satın alma tercihlerini kontrol edin. Stiller, renk ve uyum, hedef pazarınızın tercihini karşılamalıdır.
Çoğunlukla emekli nüfuslu bir yerleşim bölgesinde başlayacak olmak doğru değildir. Bu sebeple bir müşteri gibi düşünün ve onların isteklerine göre adımlar atın.
Bir şey satarsa, talep vardır ve onu satmaya başlayabilirsiniz. Başarılı olanın yaptığını yapın – çoğu iş uzmanının kefil olduğu ilk unsur, halihazırda satılan şeyi satmaya başlamaktır .
Bir talep varsa, sizden de satın alacakları anlamına gelir. Ürünün değer teklifini artırmalısınız, onlara piyasadakinden daha iyi kalite verin.
Fikrinize benzer görünen mağazaları ziyaret edin ve satmak istediğiniz markaların bir listesini oluşturun. Büyük olasılıkla onlar da en çok satanlarınız olacak.
4. İşletme için finansman kaynağına karar verin
İdeal olarak, işe önümüzdeki 6 ay boyunca devam etmek için yeterli parayla başlamalısınız. Daha uzun vadeli bir öngörü içinse 1 yıl ya da 2 yıl diyebiliriz. İşletmelerin çoğu işi sürdürebilmek için yeterli nakit sermayeye sahip olmalısınız. Eğer ki sermayeniz yeterli seviyede değilse bir butik mağaza işinize giriştiğinizde şansta biraz yanınızda olmalıdır.
Mağaza kiralamak için teminat olarak vermek üzere paraya ihtiyacınız olacak; çalışanlara ödeme yapmak için para, envanter için para, mağaza iç mekanlarını, raf sistemlerini hazırlatmak için, birkaç masrafı belirtmek için sürekli bir nakit ihtiyacınız olacaktır.
Bir işletme kredisine ihtiyacınız olacak mı?
Bu birçok duruma bağlı olabilir. Mağazanızda satacağınız giyim türü, dükkanın büyüklüğü, çalışanlar, mağaza dekor masrafları, kirala maliyeti, sabit maliyetler, diğer maliyetler vb; Ayrıca butiği kendi başınıza başlatmak için sermayeniz olup olmadığı veya arkadaşlarınızdan / akrabalarınızdan herhangi birinin size borç vermeye istekli olup olmadığı konusu da bir diğer finansman durumudur.
Risk, iki ucu keskin bir kılıçtır. İş hayatında kurtarıcınız olabilir veya sizi sonsuza kadar öldürebilir. Bu nedenle, özellikle başka yatırımcı parası söz konusu olduğunda yalnızca hesaplanmış riskleri alın. Paranın nasıl kullanılacağı dikkatlice planlanmalıdır.
5. Mağazanızı kiralayabileceğiniz yeri bulun!
Lokasyon, mağazanızın başarısını belirlemede en önemli faktörlerden biridir.
Ancak en iyi yeri seçmek bütçenize bağlıdır. Çok yoğun bir alışveriş merkezinde bulunan bir butik, yoğun trafiğe sahip olacak, ancak ağır kirayla karşılaşacaktır. Daha sessiz bir yerleşim bölgesinde yer alan bir butik, mağazayı ziyaret eden müşterilere sahip olmayacak, ancak kira daha az olacaktır. Yani seçim size ve neyi maliyet olarak görebileceğinize bağlıdır.
Bir butik için lokasyon seçiminde müşterinizin alışveriş yaptığı / gittiği yerde olmak tek kriterdir.
6. Giysileri / kumaşı nereden temin edeceğinize karar verin
Butiğiniz için kaliteli ürünler sağlayacak bir kaynağa ihtiyacınız var.
Aklınızdaki ürünlerde uzmanlaşmış üreticileri arayın. Numune isteyin; Web sitelerindeki / kataloglardaki resimler asla hikayenin tamamını anlatmaz. Onları ilk elden gördükten sonra, onlarla pazarlık yapabilir ve sipariş miktarınıza göre bütçeyi hesaplayabilirler.
Mağazanızda belirli bir tasarımcının kıyafetlerini satmak isteyebilirsiniz, bu durumda onlarla doğrudan iletişime geçmelisiniz; Size kefil olabilecek bir kişi varsa, tanınmış tasarımcılar ilgilenecektir.
Tedarikçileri bulmak
Bulunduğunuz yerin yakınında toptan ticaret fuarlarınız varsa, onlara katılın.
Satış bölgenizdeki tüm satış giyim / dağıtıcıları.
Diğer butik sahipleriyle konuşun. Bölgenizdeki butik sahipleri, tedarikçilerinin bilgilerini vermek istemeyebilir. Butik sahiplerini başlamak istediğiniz yere yakın olmayan bir yerde ziyaret etmelisiniz; rekabet etmediğiniz için envanterlerini nereden aldıklarıyla ilgili bilgileri daha kolay paylaşabilirler.
Ayrıca Alibaba gibi çevrimiçi toptancılardan sizin dışınızdaki ülkelerden de kıyafet temin edebilirsiniz. Mallarından örnekler almanız gerekecek; Başkalarından öneriler alın ve iyi derecelendirmeler ve incelemeler arayın ve tüm işlemlerde çok dikkatli olun.
Bazı butikler kurum içi üretimi düşünür – ancak çoğunlukla başkalarının ürünlerini satarak kendi üretimlerini kurduktan sonra, kendi özelliklerine göre mal üreten çalışanlarla ayrı bir birim olacaklar. Bu durumda kalite güvence altındadır ve başkalarına bağımlı değilsiniz.
Tedarikçiyi belirledikten sonra, koleksiyonlarından istediğiniz stile karar vermeniz gerekebilir; İndirimlerden yararlanmak için katlar halinde (toptan) satın almanız gerekebilir.
7. Fiyatlandırmaya karar verin
Doğru fiyatlandırma mağazanızı batırır veya yükseltir. Fiyata karar verirken birçok faktörü hesaba katmanız gerekeceğini unutmayın.
Müşterinizin (müşteri profiline bakın) karşılayabileceği ve size güzel bir kâr sağlayabilecek fiyata karar verin. Bir kar elde etmek istiyorsanız, tüm satış fiyatları üzerinde yeterli fiyatlandırma yapmanız gerekecektir. Bazı pazarlar diğerlerinden daha yüksek bir not alacaktır. Ne kadar ücret almanız gerektiğini öğrenmek için müşteri profilini inceleyin.
Çoğu butiğin toplam satış fiyatlandırmasında %100, yani toptan satış fiyatının iki katı bir kâr payı vardır. Varsa satış vergisi ekleyin.
8. Mağaza raf sistemlerinize yani mağaza düzeninize karar verin!
Mağaza dekoru, insanların mağazanızdan satın almaları gerekip gerekmediğini hissettiren önemli bir unsurdur. Mağazada, rafta ve depolama düzeninde kullandığınız renklerin tümü, satın alma kararına katkıda bulunan faktörlerdir.
Müşteri, sunduğunuz ürünün ödediği paraya değdiğini hissetmelidir. Mağazanın atmosferi müşteriyi rahat ettirmelidir.
İnternetten diğer mağazaların çekici resimlerini toplayın; İdeal mağaza düzeni hakkında fikir sahibi olmak için beğendiğiniz bazı mağazaları ziyaret edin. Bir resim panosu yapın.
Bazı butik sahipleri, müşterilerinin mağazanın içinde giysilere dokunarak ve hissiyle isteyerek serbestçe yürümesini ister. Bazı müşteriler giysiler dokunmak istiyorum diyebilirler. Bazı butikler malzemeleri tek tek müşteriye sunmayı tercih ederler. Mağazanın düzeni bu politikayı tamamlamalıdır.
Elbise formları veya mankenleri, kıyafetlerinizi mağazanın önünde çekici bir şekilde sergileyebilir ve alıcıları / yoldan geçenleri çekebilirsiniz. Bunu da en iyi vitrin raf sistemleri ile yapabilirsiniz.
Teşhir rafları / dolapları ve yeterli depolama ile soyunma odası / mağaza kabinleri bir butik için çok önemlidir.
Bir gelin butiğiniz varsa, koleksiyonu potansiyel alıcıya modellemek için alana ihtiyacınız olacaktır. Böyle durumlarda büyük aynalı bir pist iyi bir dokunuş olur.
Çevreleyen aynalara sahip bir soyunma odası, tüm perakende mağazalarında ortaktır. İnsanların satın aldıkları kıyafetlere nasıl baktıklarını bilmeleri gerekiyor.
Alanın önemli olduğu durumlarda, alanın etkili kullanımı bir zorunluluktur. Profesyonel bir dokunuşta ısrar ediyorsanız, bir alan tasarımcısına danışın (evet, böyle bir portföy var).
Çalışanlarınızın dinlenmek ve yemek yemek için mağazada bir mola odasına ihtiyacı olacak .
Görüntüleme birimleri / depolama
Dekor üzerinde savurganlık yapabilir veya yaratıcı olabilir ve gereksinimlerinizi karşılayan kendi özel teşhir birimlerinizi oluşturabilirsiniz.
Bir müşteri, mağaza içinde teşhir üniteleri ve raflar arasında yürümek için yeterli alana sahip olmalıdır. Her satın alma veya sergileme işleminden sonra kıyafetleri düzenli tutmak için mağazanızda bir politika bulundurduğunuzdan emin olun.
Tüm büyük perakende mağazaları, müşterilerin iyi görünmesini sağlayan giyim odalarının içinde parlak ışıklara sahiptir. Sunduğunuz kıyafetleri almalarını istiyorsanız bu gereklidir. Öyleyse parayı parlak ışıklara harcayın – bu bir lüks değil, bir gerekliliktir.
Kasa alanının yakınında kıyafetlerin sarılması için bir satış tezgahı da gereklidir.
9. Mağazanızın operasyonel prosedürlerine karar verin
İşletmeyi nasıl yürütmek istediğinizle ilgili oluşturmak istediğiniz politika budur.
Muhakkak kayıt tutmalısınız ve bu gibi kayıtları da ihtiyaç durumunda resmi evrak dışında muhasebecinize sunmalısınız.
Hesapları yönetmesi için perakende işinde deneyime sahip bir muhasebeci tutmak iyi bir fikirdir. Bilgisayarınızda gerekli bilgileri saklayabileceğiniz bir muhasebe yazılımı edinin.
İhtiyacınız olan müşteri bilgilerini saklamak için bir sistem. Müşterilerin gelecekteki satışlar vb. Hakkında bilgilendirilmesine ihtiyacınız var.
Şu anda sahip olduğunuz müşteri, sonunda sahip olabileceğiniz müşteriden daha değerlidir.
Envanterinizi yönetmek için bir sisteme ihtiyacınız var; Ayrıca yazar kasayı nasıl kullanacağınıza dair bir politikanız olmalıdır ; nakit akışının nasıl sürdürüleceği , müşterilerle nasıl başa çıkılacağı, satın alınan mallar için iade politikası gibi durumlar söz konusu olacaktır.
10. İşletmenin yasal unsurlarını tamamlayın
İşletmeniz için bir isim belirleyin. Adınızın başka bir şirketin ticari markalı adı olmadığından emin olun.
İşletmenin adını kaydedin. (Marka Tesciliniz olmalıdır.)
Bir banka ile bir ticari cari hesap başlatın; Kredi / banka kartı işlemlerini yapabilen bir üye işyeri hesabı, özellikle nakit dışındaki işlemlere izin verecekseniz bu bir zorunluluktur.
Şirket mülkiyeti ve işletme ruhsatı, vergi, satıcı izni, işletme sigortası gibi diğer ayrıntılar hakkında belgelere sahip olmanız gerekecektir.
Mağazanızın adına tüm sosyal medya profillerini alın. Bunu beklemeyin. Bir isme karar verir vermez bunu yapın.
Bölgenizde bir iş kurma konusunda daha fazla ayrıntı ve izinler için bulunduğunuz yerdeki iş geliştirme görevlisi ile iletişime geçin.
Ayrıca bölgenizde mal satmanın yasallıkları hakkında bilgi edinin. Örneğin. ABD’de çocuklar için pamuklu yatak kıyafeti satamazsınız, ancak diğer ülkelerde bununla ilgili bir sorun yoktur. Bu nedenle yerel yasalara uygun şekilde uyulmalı ve özenle takip edilmelidir.
Butiği şahıs firması, ortaklık veya özel limited şirket olarak başlatabilirsiniz.
Kardeş olsa bile partneriniz varsa, belgeler hazırlayın. Ortakların dokümantasyonda gevşek olması nedeniyle kötüleşen yakın ilişkilere dair hikayeler duydum. Bu gibi durumlarda bir avukat tarafından hazırlanan bir ortaklık sözleşmesi şarttır.
12. İyi çalışanları işe alın
Çalışanlarınız yoksa sorun değil. Birçok işletme sahibi, kar elde etmeye başlayana kadar her şeyi kendi başına yaparak başlar.
Ancak herkesin bir yedeğe ihtiyacı vardır. En azından geçici bir süre için birini işe almanız gerekecek. Satış personeli olarak alanı temizlemek, parayı yönetmek için personele ihtiyacınız var. Her şeyi kendi başınıza yönetmek sizi çok geçmeden yakabilir.
İşe aldığınız çalışanların mağazanızdaki tüm operasyonel politikalara uyduğundan emin olun. Bundan ödün vermeyin; Sahibi kurallar konusunda gevşekse, çalışanların kuralları hiçe sayması doğaldır.
Pazarlama planı yapın
Yıl boyunca farklı promosyonlar yapın (bu Sevgililer gününde bir çift kupa vb. Satın almak için %25 indirim gibi) ve bunu müşteri veri tabanınıza iletin. Müşteriler indirimleri severler ve gelip indirimsiz ürünler de satın alırlar.
Seçilen ürünler için her ay küçük satışlar, mağazanızda yer açabilir.
Her sezon büyük bir satış (sezon sonu indirimi) de envanterinizi temizleyebilir ve mağazanıza bir tazelik aşılayabilir.
Sosyal medya pazarlaması, pazarlama planınızda çok önemli bir unsurdur; Radyo ve TV reklamları, basılı reklamlar, blog oluşturma, mağazanızı tanıtmak için deneyebileceğiniz pazarlama taktikleridir.
Müşterilerinize yatırım yapmanız gerekiyor; onları terfi edin; tekrar tekrar gelecekler ve mağazanızı tanıdıklarına tanıtacaklar. Bu nedenle, müşterilerinizin tüm iletişim bilgilerini not ettiğinizden ve onlara tekrar tekrar satış yaptığınızdan emin olun.
Bir müşteri ömür boyu kazanılır ve onu en iyi pazarlama aracınız haline getirebilirsiniz.
Blog içeren bir web sitesi, daha fazla müşteri çekecek bir pazarlama aracı olarak kullanılabilir.
13. İhtiyacınız olan her şeyi satın alın
Bir butik açtığınızda aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak;
- Barkod için tarayıcı,
- Bilgisayar,
- Nakit çekmecesi,
- Kredi kartı işleme makinesi,
- Mallar için barkod etiketleri basmak için makine,
- Telefon,
- Ofis mobilyaları ve malzemeleri,
- Mağaza raf sistemleri,
- Faturalar, makbuzlar gibi basılı kırtasiye malzemeleri,
- Askılar,
- Elbise formları / mankenler,
- Alışveriş çantaları,
- Giyim etiketleri,
Ayrıca bir CCTV güvenlik kamerası sistemlerine de ihtiyacınız olacaktır.
Makbuzların / faturaların üzerinde işletme adı, adresi ve telefon numarası bulunmalıdır; arka tarafta mağazanızın iade / geri ödeme politikası olmalıdır.
Alışveriş çantaları
Alışveriş çantalarını müşteriye vermekte bir reklam türüdür. Müşteri onu taşıdığında, mağazanıza gittiğini dünyaya ilan ediyor. Kaliteli bir çanta ise saklayacak ve sonrasında kullanacaktır. Butiğiniz için tekrar ücretsiz reklam yapmış olursunuz.
14. İş planınızı yazın
Giyim mağazanız için iş planını geliştirin ve detaylandırın ve ardından bunu yazın; Bir bankadan kredi almayı düşünüyorsanız, bu bir zorunluluktur – bankadaki memurları ikna edebilirseniz, bunu başarılı kılmak için bir şansınız olduğundan emin olabilirsiniz .
15. Büyük bir açılış planlayın
Butiğinizin açılacağını duyurun. Yerel medyada yer almaya çalışın – tüm büyük medya kuruluşlarına – radyo istasyonlarına bile – basın açıklamaları verin .
Gelecek planları
Tamam, butiğiniz açık ve insanlar satın alıyor. Ama defne üzerinde dinlenmeyin. Açtığınız anda genişlemeyi düşünün.
Hayır, bu aynı anda 4-5 mağaza açtığınız anlamına gelmez. Ama başlar başlamaz uzun vadeli düşünün. Bu, işletmenizin olanaklarını genişletecektir.
Daha fazla mağaza yoksa, taşıdığınız moda çizgilerini genişletebilir, bir çevrimiçi mağaza açabilir ve hatta Facebook üzerinden satış yapabilir, bir dikiş ünitesi, nakış ünitesi veya tasarım ünitesi başlatabilir, mücevher ve diğer aksesuarları satabilir, moda şovları için tasarımcılarla bağlantı kurabilir ve diğer olaylarla çapraz satış bağlantıları kurabilirsiniz.
Bir butik kurmak işin sadece bir kısmı. Mağazanın bakımını yapmak ve butiği başarıya ulaştırmak büyük bir kararlılık, sıkı çalışma ve biraz da şans gerektirir. En iyi dileklerimizle…